dinsdag, 20. september 2011 - 9:44 Update: 08-07-2014 0:56

Consumentenvertrouwen verder gekelderd

Het vertrouwen van de consument is in september verder gekelderd. De indicator van het consumentenvertrouwen daalde 9 punten en kwam uit op -30. In augustus was er ook al een daling met 9 punten. Zo’n grote verslechtering in twee maanden heeft zich niet eerder voorgedaan.

Het vertrouwen van consumenten in het economisch klimaat stortte de afgelopen maanden in. Deze deelindicator van het consumentenvertrouwen daalde in september 15 punten, naar -53. Dit is meer dan 50 punten lager dan in februari dit jaar. De stemming over het economisch klimaat in de afgelopen 12 maanden verslechterde van augustus op september het meest, maar consumenten waren ook veel negatiever over de economie in de komende 12 maanden.

De koopbereidheid verminderde in september ook. In augustus bleef deze nog vrijwel onveranderd. De deelindicator daalde 4 punten en kwam in september uit op -14. Consumenten waren negatiever over hun eigen financiële situatie en vonden de tijd bovendien aanzienlijk minder gunstig voor het doen van grote aankopen.
Categorie:
Tag(s):