donderdag, 26. mei 2011 - 18:15 Update: 08-07-2014 0:58

Contant geld is op z'n retour

Contant geld verliest steeds meer terrein. Een kwart van de Nederlandse winkeliers verwacht zelfs dat consumenten vroeg of laat helemaal niet meer met contant geld zullen betalen.

Dit blijkt uit een onderzoek 'Naar een contantloze detailhandel' dat is uitgevoerd door Regioplan in opdracht van Detailhandel Nederland en Hoofdbedrijfschap Detailhandel. Het onderzoek geeft voor het eerst uitvoerig inzicht in de opvattingen van winkeliers over de zogenoemde contantarme en contantloze samenleving.

De detailhandel heeft reeds het fundament gelegd om de contant-arme samenleving te realiseren. In een contant-arme samenleving wordt in verreweg de meeste gevallen aan de kassa elektronisch betaald met bijvoorbeeld de bankpas. Slechts bij een enkele kassa kan met contant geld worden afgerekend.

Uit de steekproef onder meer dan 700 winkeliers blijkt dat de consument nu al in vrijwel alle winkels elektronisch kan betalen. In 2004 bedroeg de waarde van alle pinbetalingen in Nederland voor het eerst meer dan de waarde van alle contante betalingen samen. In 2010 zijn meer dan 2 miljard elektronische betalingen gedaan.
Categorie:
Tag(s):