zaterdag, 21. mei 2011 - 21:01 Update: 08-07-2014 0:58

Contract Janssen bij Ajax ligt klaar na succesvolle medische keuring

(ElfVoetbal) Theo Janssen is weer een stapje dichter bij een overgang naar Ajax. De middenvelder van FC Twente doorstond vandaag de medische keuring in Amsterdam.

"Maandag gaan we verder met de besprekingen," liet zijn zaakwaarnemer Rob Jansen weten aan De Telegraaf. Janssen, die volgens het AD zelden pijnvrij heeft gespeeld en die bekend staat als een sporter die rookt en drinkt, was woensdagmiddag al in de Arena gespot. Hij had toen een goed gesprek met trainer Frank de Boer. Maandag zal hij hoogstwaarschijnlijk aanschuiven bij de directie, aangezien het eerste elftal met De Boer en technisch manager Danny Blind momenteel in de Verenigde Staten verblijft.

Janssenl wil na drie jaar vertrekken bij FC Twente. In zijn contract is een gelimiteerde transfersom opgenomen, van naar verluidt drie miljoen euro. Janssen verspeelde vorige week nog met FC Twente de landstitel aan Ajax. Een kleine ingreep aan zijn knie liet hij daags na dat duel verstek gaan, om medisch gekeurd te kunnen worden bij Ajax.

In Amsterdam is de middenvelder - die voor twee seizoenen kan tekenen - zeker van nog een jaar deelname aan de Champions League. Een transfer naar een buitenlandse topclub was al nagenoeg uitgesloten, aangezien Janssen kampt met erge vormen van heimwee. Mede daardoor liep in het verleden een avontuur bij Racing Genk op niets uit.
Categorie:
Tag(s):