dinsdag, 17. mei 2011 - 10:20

Crimineel met vuurwapens door arrestatieteam ingerekend

Almere

De politie van Almere heeft met de arrestatie van een 30-jarige Almeerder en een 37 jarige vrouw uit Duitsland een aantal flink aantal vuurwapens, harddrugs, munitie en andere wapens uit het criminele circuit gehaald.

De Almeerder werd op vrijdag 22 april door een arrestatieteam op de Veluwedreef uit zijn auto gehaald en aangehouden. Vanwege het zwaarwegende onderzoeksbelang kon niet eerder dan vandaag de zaak naar buiten worden gebracht, aldus een woordvoerder van de politie.

De man is inmiddels voorgeleid voor de rechter-commissaris en zit vast. Hij wordt verdacht van handel in verdovende middelen, overtreding wet wapens en munitie en het witwassen van crimineel geld. Bij de zoeking in een woning die volgde werden vier vuurwapens, waaronder een automatisch geweer, munitie, duizenden euro’s en een flinke hoeveelheid vermoedelijke harddrugs aangetroffen.

Het rechercheteam van Almere Stad Oost had de 30-jarige Almeerder uit een ander lopende onderzoek al een tijdje op het oog. De recherche vermoedde dat de man zich bezig hield met criminele activiteiten. Het onderzoeksteam werd geholpen door informatie uit het land waar specifieke details over vuurwapens werden beschreven. Er werd direct overlegd met de officier van justitie waarna toestemming werd gegeven om tot actie over te gaan. Bij de aanhouding werden specialisten van het arrestatieteam ingezet om elk risico uit te sluiten.

Op vrijdag 22 april eindigde de rit voor de verdachte op de Veluwedreef toen hij door een voltallig AT in de boeien werd gezet. Het rechercheteam doorzocht de woning van de verdachte in Almere/ Danswijk. Bij de zoeking werd een automatisch geweer, een geweer met richtkijker en geluiddemper, twee revolvers, verschillende soorten munitie, patroonhouders, busjes CS-gas en pepperspray, een flinke hoeveelheid vermoedelijke harddrugs, duizenden euro’s cashgeld, een stroomstootwapen en twee personenauto’s in beslag genomen. Omdat alle mogelijkheden en vormen van criminaliteit onderzocht moesten worden werd het rechercheteam uitgebreid met specialisten van recherche van district Zuid.

De Financiële Recherche Dienst ondersteunt het onderzoeksteam naar crimineel verkregen vermogen. Twee auto’s, waaronder een nagenoeg nieuwe luxe personenauto zijn door het team in beslag genomen.

Tijdens het onderzoek kwam de 37-jarige Duitse vrouw in beeld. Zij is gisteren als verdachte gehoord en mocht na verhoor het politiebureau verlaten.
Provincie:
Tag(s):