vrijdag, 14. januari 2011 - 9:23

Criminele tienergroep in Grave aangehouden

Grave

Naar aanleiding van een diefstal in een woning aan de Burgemeester Raymakerslaan in de nacht van 18 op 19 december 2010, is team Cuijk een onderzoek gestart naar een groep jongeren in Grave. Dit meldt de politie vrijdag.

De politie heeft dit onderzoek hoge prioriteit gegeven, omdat het gaat om een overlastgevende groep jongeren, die al langer bij de politie in beeld was. In oktober 2010 zijn hun ouders al eens uitgenodigd voor een gesprek met Novadic, gemeente Grave, politie en Radius.

Aanleiding
In de nacht van 18 op 19 december werden er tijdens een feest in een woning aan de Burgemeester Raymakerslaan te Grave meerdere goederen gestolen, waaronder een laptop en telefoon. Uit onderzoek bleek de vermoedelijke betrokkenheid van vier jongens uit Grave, in de leeftijd van 16 en 17 jaar, bij de diefstal. Hierop zijn deze jongens aangehouden en verhoord.

Onderzoek
In de periode van 29 december 2010 tot en met 13 januari 2011 zijn in totaal elf minderjarige verdachten variërend in de leeftijd van 14 tot en met 17 jaar, waaronder één meisje, uit Grave en Langenboom aangehouden. Zij worden verdacht van drie bedrijfsinbraken (in Het Kasteeltje, de St. Elisabethstraat en de Industriestraat) en een poging daartoe in de Hamstraat.

Tevens worden zij verdacht van handel in softdrugs, aan elkaar en aan andere minderjarigen, heling van een in Duitsland gestolen motor, twee bromfietsdiefstallen in Grave, zakkenrollerij en plusminus twintig fietsendiefstallen.

Vervolg
De jongeren zijn inmiddels allemaal verhoord. Negen van hen zijn aangehouden in hun woning. Twee van hen hebben zich, op verzoek van de politie, aan het bureau gemeld. Eén 17-jarige jongen uit Grave is in december voorgeleid bij de rechter commissaris en met schorsende voorwaarden heengezonden.

Een andere 17-jarige jongen uit Grave werd donderdag 13 januari bij de rechter commissaris voorgeleid en is in bewaring gesteld. De politie maakt een dossier op en stuurt dit in naar het Openbaar Ministerie.

Aanhouding vermoedelijke heler
Op woensdagmiddag hield politie Gelderland-Zuid, op verzoek van het politiekorps Brabant-Noord, een 23-jarige inwoner van Wijchen in zijn woning aan. De man wordt verdacht van heling. De aanhouding vond plaats in verband met het onderzoek naar de jongeren uit Grave.

In de woning van de verdachte vond onder leiding van de rechter commissaris een doorzoeking plaats. Diverse goederen, waaronder een wapen, kleding en gereedschap, zijn voor het onderzoek in beslag genomen. De 23-jarige is in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):