maandag, 21. maart 2011 - 13:26 Update: 08-07-2014 0:59

Cruijf vindt De Boer, Jonk en Bergkamp 'geweldige visitekaartjes' voor Ajax

Amsterdam

(Elfvoetbal) In zijn column in De Telegraaf van maandag onderstreept Cruijff zijn vertrouwen in het nieuwe 'supertrio van Ajax'.

'Van mijn persoon tot Marco van Basten, Frank Rijkaard en nog veel anderen, iedereen staat achter het drietal en is bereid om te adviseren als ze daarom vragen. Drie grote Ajacieden, die een geweldige visitekaart voor de club zijn. Die zich door zo'n beetje alle oud-collega's gesteund weten. Voormalige topvoetballers op wie de club op ieder moment een beroep kan doen. Daar krijg ik een fantastisch gevoel van', aldus Cruijff.

Johan Cruijff wil dat Frank de Boer, Dennis Bergkamp en Wim Jonk de volledige technische leiding bij Ajax in handen krijgen. Dat is de belangrijkste aanbeveling die de voorzitter van het technische platform deed aan de directie van Ajax.

De Boer, Bergkamp en Jonk moeten respectievelijk de verantwoordelijkheid krijgen voor de A-selectie, de jeugdopleiding en de scouting bij de Amsterdamse club, en zo het voetbalhart gaan vormen. De drie oud-spelers zijn exponenten van de succesvolle teams die in de jaren tachtig en negentig in Nederland en Europa grote successen kenden.

Grootste 'slachtoffer' van het plan lijkt hoofd opleidingen Jan Olde Riekerink te worden. Zijn functie zal - als algemeen directeur Rik van den Boog de adviezen opvolgt - komen te vervallen. Zo meldt De Telegraaf vandaag. Danny Blind zou met Hennie Spijkerman als assistent van De Boer aan kunnen blijven, daarnaast liggen er voor hem taken in het technische management in het verschiet.

Cruijff richt zich in het technische rapport hoofdzakelijk op de jeugdopleiding. Aanbevelingen voor het eerste elftal moeten later nog volgen.

Op de website van Ajax laat algemeen directeur Rik van den Boog weten de plannen te omarmen. "In de basis zeker. Er moeten nog wat details worden uitgewerkt," aldus Van den Boog. "Het advies komt voor een deel voort uit de staande organisatie, wat belangrijk is voor de vervolgstappen."

Van den Boog maakt zelf ook deel uit van de klankbordgroep technische zaken. Naast Cruijff zitten ook oud-spelers Dick Schoenaker en Peter Boeve in het adviesorgaan.
Categorie:
Tag(s):