woensdag, 14. september 2011 - 9:39 Update: 08-07-2014 0:56

Cruijff blijft Hiddink ideale Ajax-directeur vinden

Als het aan Johan Cruijff ligt, dan wordt Guus Hiddink alsnog de nieuwe voetbaldirecteur van Ajax.

Maar dat zijn geduld met de huidige bondscoach van Turkije niet eindig is, liet hij ook doorschemeren bij Pauw en Witteman.

"Als hij zich met Turkije niet weet te plaatsen voor het EK, wordt er te allen tijde een plaatsje voor hem ingeruimd. Maar Hiddink heeft me niets toegezegd, dus daar kunnen we niet op wachten."

De zoektocht naar een nieuwe man is na het afketsen van de aanstelling van Tscheu la Ling nog atijd in volle gang. "Met hem dacht ik een goede kandidaat te hebben, maar dat ging niet door. Over wie het wel wordt, is nog geen beslissing genomen."

Cruijff, die in Nederland is voor het veertienjarige bestaan van de Cruijff Foundation, vergaderde dinsdag in de Arena met de overige commissarissen van Ajax. Ook sprak hij met het technische hart van de Amsterdammers bestaande uit Wim Jonk, Dennis Bergkamp, Ruben Jongkind en Frank de Boer.

"Ik was vandaag op de club en dan zie je echte voetbalmensen als Frank de Boer, Ronald de Boer, Dennis Bergkamp en Jaap Stam rondlopen. Dan geniet ik en proef ik dat Ajax weer een échte, ouderwetse voetbalclub wordt."
Categorie:
Tag(s):