zondag, 27. november 2011 - 21:26 Update: 08-07-2014 0:55

Cruijff gaat aanstelling van Gaal juridisch aanvechten

Amsterdam

(Elfvoetbal) Johan Cruijff en tien jeugdtrainers van Ajax gaan juridische stappen ondernemen tegen de benoemingen van Louis van Gaal, Danny Blind en Martin Sturkenboom. Zij menen dat de aanstellingen niet rechtsgeldig zijn met het voetbaltechnische beleid van de club.

Dit weet het ANP zondagavond te melden. Onduidelijk is wat de juridische stappen van Cruijff en de coaches Wim Jonk, Dennis Bergkamp, Bryan Roy, Ronald de Boer, John Bosman, Jaap Stam, Marc Overmars, Michel Kreek, Orlando Trustfull en Dean Gorré precies gaan inhouden.

De ledenraad van Ajax neemt maandag stelling in de machtstrijd tussen Cruijff en de overige vier leden van de Raad van Commissarissen, bestaande uit Steven ten Have, Edgar Davids, Marjan Olfers en Paul Römer. Zij hebben achter de rug van Cruijff om Louis van Gaal aangesteld als algemeen directeur van de club. Cruijff heeft daarop gemeld dat hij niet langer wenst samen te werken met het viertal, ook niet nadat Ten Have zijn excuses had aangeboden.

Vooralsnog is het gissen naar de voorkeur van de 24-koppige ledenraad. Daarover zal morgen meer bekend worden.

Ten Have zelf wilde niet reageren op de beslissing van Cruijff om juridische stappen te ondernemen. "Ik word via de media op de hoogte gebracht", zegt de voorzitter van de RvC. "Ik ben van tevoren niet geïnformeerd door de betreffende mede-commissaris en betreffende medewerkers van Ajax. Ik ben niet op de hoogte van alles en wil daarom nu niet reageren."
Categorie:
Tag(s):