donderdag, 17. november 2011 - 9:46 Update: 08-07-2014 0:55

Cruijff: 'In principe blijf ik zitten als commissaris, maar...'

Amsterdam

(Elf Voetbal) De schrik slaat de grote Johan Cruijff-adepten bij Ajax om het hart: door het passeren van hem door de rest van de raad van commissarissen in de beslissing Louis van Gaal aan te stellen als nieuwe directievoorzitter voelt de legendarische nummer 14 zich zo opzij gezet, dat het ineens niet zeker meer is dat hij blijft.

"Het hangt in de eerste plaats van de club af. Gaat Ajax hiermee akkoord of niet? In principe blijf ik zitten als commissaris, maar veel zal afhangen van de reacties vanuit de club", legt Cruijff uit in De Telegraaf.

De vier andere commissarissen hebben unaniem besloten tot de aanstelling van Van Gaal per 1 juli 2012. Voorzitter Steven ten Have zei dat Cruijff bij de vergadering niet aanwezig kon zijn. "We hebben hem vervolgens op juiste en correcte wijze geïnformeerd", zei hij.

Cruijff benadrukte nogmaals dat hij 'totaal overvallen' is door het besluit. Onderzocht wordt of alles juridisch juist is verlopen, zegt Cruijff. "Dit is niet in een paar dagen geregeld. Vorige week woensdag heb ik Steven ten Have twee keer gesproken en toen is er met geen woord van gerept. In principe blijf ik aan als commissaris. Ik wil ook uitzoeken hoe dit allemaal gegaan is."
Categorie:
Tag(s):