dinsdag, 3. mei 2011 - 22:54 Update: 08-07-2014 0:59

Cruijff Jr. : 'Johan krijgt alleen adviserende rol'

Amsterdam

(Elfvoetbal) Jordi Cruijff heeft zich gemengd in de discussie over de invulling van de positie van zijn vader binnen Ajax. Volgens Jordi zal Johan Cruijff slechts een adviserende rol op afstand krijgen.

Cruijff Sr. gaf onlangs zelf aan in zijn wekelijkse column dat hij een actieve rol in de Raad aan Commissarissen van Ajax wel ziet zitten.

"Het wordt in praktijk gewoon een adviserende rol", zegt zoon Jordi in gesprek met Nusport. "Hij zal zeker niet naar Amsterdam verhuizen", zegt de huidige technische directeur van AEK Larnaca die daar de noodzaak niet van in ziet.

"Als je de juiste mensen op de juiste plek zet, hoef je alleen maar te sturen en te luisteren naar de juiste mensen. Daar is mijn vader heel goed in. Ik maak me geen zorgen. Hij moet doen wat hij leuk vindt."

Volgens Jordi zijn de verhalen dat Cruijff geen actieve rol ambieert vanwege zijn gezondheid niet waar. "Dat concluderen mensen vanwege zijn hartoperatie. Kijk, het is een ander verhaal als hij weer dagelijks op het trainingsveld zou gaan staan en de ploeg overal achterna zou reizen. Dat willen we niet in verband met zijn gezondheid. Maar op deze manier kan het wel. En het blijft Nederland. Kom op, laten we niet overdrijven. Als je acht jaar in Spanje hebt gewerkt, dan is Nederland, met alle respect, niet echt stressvol."
Categorie:
Tag(s):