dinsdag, 7. juni 2011 - 10:47 Update: 08-07-2014 0:58

Cruijff moet FIFA met 70-jarige operazanger van imagoprobleem verlossen

(Elf Voetbal) Niets te gek in de wereld van FIFA. President Joseph Blatter heeft bedacht dat naast oud-voetballer Johan Cruijff (64 jaar), ex-politicus Henry Kissinger (88 jaar) ook een operazanger de FIFA van haar imagoprobleem moet verlossen.

De Zwitser benaderde Placido Domingo (70 jaar) om naast de Nederlander en de Amerikaan zitting te nemen in de 'commissie van oplossingen', die de recente gebeurtenissen binnen de wereldvoetbalbond moeten onderzoeken. Dat verklaarde de preses tegenover CNN tijdens een exclusief interview.

"Deze mannen zijn geen experts, maar adviseurs", aldus Blatter. "Ze moeten een soort raad van wijze mannen gaan vormen. Dat zullen de leden van mijn uitvoerend comité niet leuk vinden, want die denken dat al te zijn. Plácido Domingo en Kissinger zijn trots dat ze hier onderdeel van mogen uitmaken. Sommige mensen zeggen dat Kissinger een oude man is, maar hij is een heel wijze man."

Rondom de herverkiezing van Blatter gonsde het van de geruchten over corruptie en omkooppraktijken binnen de FIFA. Zo zou de toewijzing van het WK 2022 aan Qatar onreglementair zijn verlopen.
Categorie:
Tag(s):