vrijdag, 2. december 2011 - 9:09 Update: 08-07-2014 0:55

Cruijff staat op dag CL-beslissing voor rechter tegenover rvc-leden

Amsterdam

(Elfvoetbal) Ongelukkiger kon het niet uitpakken. Uitgerekend volgende week woensdag - de dag waarop Ajax tegen Real Madrid Champions League-overwintering moet afdwingen - staan Johan Cruijff en zijn jeugdtrainers in de rechtszaal tegenover de rvc-leden die de aanstelling van Louis van Gaal, Danny Blind en Martin Sturkenboom achter hun rug om geregeld hebben.

Tijdens de rechtszaak willen Cruijff en zijn volgelingen op De Toekomst de aanstelling van de directie aanvechten. Volgens hen druist die in tegen de eerder gemaakte afspraken over de invulling van de leidinggevende taken en bevoegdheden van het technische hart, bestaande uit Wim Jonk, Dennis Bergkamp en Frank de Boer.

In het AD heeft rvc-preses Steven ten Have ontstemd gereageerd op de datum van het kort geding. "Ons is verweten dat we het kantoorpersoneel hebben bijgepraat over het tumult, op een moment dat er trainers op het veld stonden. Daarmee zouden we hebben bewezen geen gevoel met voetbal te hebben. In het verlengde daarvan vraag ik me af hoe je dit dan weer moet interpreteren. Tegen Real speel je een ongelooflijk belangrijke wedstrijd en dan moet je voor het hekje verschijnen op zo'n dag. De publiciteit en onrust zal van negatieve invloed kunnen zijn op de club en ons team."

Ten Have verklaarde dat de rvc van de rechtbank niet de gelegenheid heeft gekregen aan te geven op bedoelde datum niet te willen verschijnen.
Categorie:
Tag(s):