donderdag, 31. maart 2011 - 7:58 Update: 08-07-2014 0:59

Cruijff wijst voorzitterschap af: 'Ik hoef geen "jassie" aan'

Amsterdam

(Elfvoetbal) Johan Cruijff reageerde woensdagavond op de harde woorden van vertrekkend Ajax-voorzitter Uri Coronel. De 'legendarische nummer veertien' is zich van geen kwaad bewust.

"Wij gebruiken dat soort taal niet", aldus Cruijff. "Wij zijn geen vergadertypes, maar zo gaan wij niet met mensen om. We zijn altijd eerlijk en recht door zee."

Coronel had woensdagavond, over de gesprekken tussen de klankbordgroep-Cruijff en het Ajax-bestuur, onder andere het volgende gezegd: "Johan liet ons geen keus, Het was voor ons slikken of wegwezen. Als we Van den Boog zouden steunen zouden we allemaal kapot gaan. Dat is onfatsoenlijk en onbehoorlijk."

Termen als "ik schrijf jullie kapot", zouden ook zijn gevallen.

"Ik weet nergens van", aldus Cruijff. "Of Coronel dan liegt? Ik weet het niet. Maar als je iets wil veranderen, dan moet je soms harde beslissingen nemen. Het ging niet goed. We hebben onze nek uitgestoken en willen dingen veranderen. We denken als voetballers en niet als bestuurders. Hoe het nu verder moet. Ik weet het niet."

Geen 'jassie' aan
Na het vertrek van het voltallige bestuur en de raad van commissarissen van Ajax, gaf Cruijff in ieder geval aan geen voorzitter van de Amsterdamse club te willen worden. "Nogmaals, ik hoef geen 'jassie' aan", zei Cruijff. "Bij Barcelona heb ik prima gewerkt. Eerst met Frank Rijkaard en later met Guardiola. Daar hoef je geen voorzitter voor te zijn."

"Een functie in de raad van commissarissen? Zou kunnen", vervolgde Cruijff. "Maar ik ga daar niet over. Daarvoor moet je bij de ledenraad zijn", aldus Cruijff.

"Het gaat er om dat er snel iets bij Ajax verandert. We zijn onlangs weggevaagd door Real Madrid en die Russen. Er moet iets veranderen. Dat lijkt me duidelijk."
Categorie:
Tag(s):