woensdag, 2. november 2011 - 19:30

CU: 'geen gas terugnemen op ambities schoner rijden'

Groningen

De ChristenUnie in Provinciale Staten van Groningen heeft schriftelijke vragen gesteld over rijden op gas. De fractie wil weten welke gevolgen de landelijke accijnsverhoging heeft op de provinciale plannen om schoner te rijden.

Op Prinsjesdag heeft de staatssecretaris van Financiën veranderingen in de milieubelastingen voorgesteld. Een van die voorstellen is het stapsgewijs vervijfvoudigen van de accijns op aardgas. De drie noordelijke provincies hebben het rijden op aardgas de laatste jaren juist heel erg gestimuleerd, zodat er in de toekomst op biogas gereden kan worden.

De ChristenUnie-fractie wil van het provinciebestuur weten welke gevolgen het voorstel heeft voor particulieren en bedrijven die op aardgas zijn gaan rijden en wat dit betekent voor de investeringen die de provincie al heeft gedaan. Fractievoorzitter Henk Staghouwer. 'Het is niet de bedoeling dat de provincies zich al jaren inzetten voor duurzaam rijden en dat een VVD-staatssecretaris dat vanuit Den Haag in één keer de grond in boort. Wij verwachten van het provinciebestuur dat zij er alles aan gaat doen om deze belastingmaatregel te voorkomen.'
Provincie:
Tag(s):