woensdag, 27. juli 2011 - 22:22

Culturele seizoen start in Drenthe met Culturele Uitdag

Regio

Op zaterdag 10 september vindt in Drenthe voor de vijfde keer de Culturele Uitdag plaats. In twaalf gemeenten presenteren professionele culturele organisaties en amateurgezelschappen zich aan het publiek met optredens, workshops en rondleidingen en vinden andere bijzondere activiteiten plaats. Om individuele kunstenaars en culturele verenigingen de mogelijkheid te bieden zich te tonen aan het publiek, wordt in de meeste gemeenten een markt georganiseerd.

Inwoners kunnen in de eigen gemeente kennismaken met bestaande verenigingen en zich aanmelden voor nieuwe cursussen. Ook kan een bezoek worden gebracht aan het cultureel erfgoed binnen de gemeente. Veel oude gebouwen zijn in het kader van Open Monumentendag op 10 september voor publiek geopend. In Assen, Coevorden, Emmen, Hoogeveen en Meppel valt de Uitdag samen met de opening van het theaterseizoen. De Uitdag is gratis toegankelijk. Voor meer informatie www.drentseuitdag.nl

Het OV Bureau brengt dit jaar reizigers opnieuw met korting naar de meeste Uitdag-locaties. In heel Drenthe kunnen twee buskaartjes voor de prijs van één worden gekocht. Radio Drenthe zendt tijdens de Uitdag live uit. Verslaggevers trekken 10 september door de provincie om verslag te doen van de culturele activiteiten die gepresenteerd worden.

De provincie Drenthe stelt jaarlijks financiële middelen beschikbaar om de Uitdag in de twaalf gemeenten mogelijk te maken. K&C ondersteunt de twaalf organisatoren van de Uitdag op het gebied van promotie.
Provincie:
Tag(s):