maandag, 11. april 2011 - 12:53

Dader Alphen heeft meer dan honderd keer geschoten

Alphen aan den Rijn

De drie wapens die op de plaats delict zijn aangetroffen zijn alle drie door de dader gebruikt. Dat maakt het rechercheonderzoek van politie Hollands Midden onder leiding van het OM.

De drie wapens zijn ook de wapens waar hij een vergunning voor had. Het wordt nog onderzocht of een van de wapens is omgebouwd. Uit het onderzoek naar de schietpartij is ook duidelijk geworden dat de dader meer dan honderd keer heeft geschoten.

Op basis van de camerabeelden in het winkelcentrum kunnen we vooralsnog constateren dat de schietpartij in het winkelcentrum een paar minuten heeft geduurd. Het is nog niet duidelijk hoe lang de schutter nodig heeft gehad om het winkelcentrum binnen te komen. Voordat hij het winkelcentrum binnen kwam, heeft hij namelijk ook nog op straat geschoten. Hierbij is één man doodgeschoten.

De politie heeft alle camerabeelden uit het winkelcentrum en uit alle winkels in beslag genomen. Deze beelden zullen worden gebruikt voor het onderzoek.

Zoals zondag ook al is gemeld, willen politie en OM nogmaals benadrukken dat de dader alleen bij de politie bekend was met een zaak uit 2006. Hij had toen suïcidale klachten en is door de GGD beoordeeld. Dit leidde tot een inbewaringstelling (IBS) van 10 dagen in een gesloten inrichting. Daarna heeft de politie nog eenmaal een overlast melding over hem gehad. Verder komt de dader niet voor in de politiesystemen. Deze informatie is nog niet door de geestelijke gezondheidszorg bevestigd.

Uit informatie die pas bij de politie na de schietpartij bekend is geworden, blijkt dat hij een paar weken geleden gestopt is met het werk dat hij deed voor een uitzendbureau. Hij was wel down, maar het was niet bekend dat hij suïcidaal was. Zijn actie van zaterdag kwam als een totale verrassing.

De lichamen van de slachtoffers worden vandaag vrijgegeven.
Provincie:
Tag(s):