woensdag, 31. augustus 2011 - 19:53

Daders aangehouden na overval op juwelier in Winschoten

Winschoten

De politie heeft woensdagochtend in vlakbij de plaats Grolloo twee jongemannen (18 en 21) jaar uit Den Haag aangehouden voor betrokkenheid bij een gewapende overval in Winschoten.

Twee vrouwelijke personeelsleden werden rond 9.45 uur in hun juwelierszaak aan de Langestraat in Winschoten overvallen door twee mannen. De vrouwen werden in de zaak direct met vuurwapens bedreigd. Ook werd tijdens de overval fysiek geweld gebruikt. Door aan de deur van de juwelierszaak te rammelen, wisten buurtbewoners beide overvallers te storen. De overvallers gingen er vervolgens zonder buit vandoor.

Getuigen
Dankzij alerte getuigen kreeg de politie een omschrijving en het kenteken van de vluchtauto. In de buurt van Winschoten op de autosnelweg A7 werd de betreffende vluchtauto met daarin twee mannen aangetroffen. De overvallers probeerden te ontkomen aan de politie. Via de Rijksweg N33 ging de achtervolging via Veendam, Rolde naar Grolloo. Tussen Rolde en Grolloo vloog de vluchtauto uit de bocht. Beiden verdachten werden op heterdaad aangehouden. De aanhoudingsactie werd verricht in samenwerking met Drentse politieagenten.

Vuurwapen

De politie trof bij het eerste onderzoek een vuurwapen aan. De auto werd voor nader onderzoek in beslag genomen. De politie is bezig met het verrichten van een sporenonderzoek in zowel de auto als in de juwelierszaak. Beide verdachten werden in een cel ingesloten. Zij worden gehoord. Ook worden enkele getuigen van de overval gehoord.
Provincie:
Tag(s):