maandag, 20. juni 2011 - 21:17

Dassenavond bij het Boomkroonpad

Drouwen

De das is een bijzonder dier met een bijzondere uitstraling. Vijftig jaar geleden was de das zo goed als verdwenen uit Drenthe. Dat kwam door vervolging en omdat het landschap sterk veranderde.

Inmiddels zijn er allerlei maatregelen getroffen om de das te beschermen en dat werpt zijn vruchten af. Meer over dit bijzondere dier, de leefwijze en leuke wetenswaardigheden hoort u tijdens de thema-avond “De das in Drenthe” op donderdagavond 30 juni bij het Boomkroonpad.

Tijdens de dassenavond maakt u kennis met het leven van de das. Boswachter Pauline Arends van Staatsbosbeheer zet zich al jaren in voor de das. Jaarlijks organiseert zij o.a. een dassentelavond en inmiddels is er een dassenwerkgroep opgericht.

De inzet voor de das lijkt zijn vruchten af te werken, want het lijkt inmiddels redelijk goed te gaan met het dier. Toch moeten we voorzichtig zijn: het blijft een kwetsbare diergroep.

Tijdens de Dassenavond neemt de boswachter u mee in de geschiedenis, het heden en de toekomst van de das in Drenthe. Er worden leuke filmpjes getoond, u ontdekt wat de das allemaal eet, waar hij woont, etc. Uiteraard wordt de inwendige mens verzorgd. Aan het einde van de avond ontvangt u het boekje “De das in Drenthe”, dat vorig jaar is uitgegeven door Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten.
Provincie:
Tag(s):