donderdag, 2. juni 2011 - 9:47

Davids kandidaat-commissaris bij Ajax

Amsterdam

(Elf Voetbal) Zoals verwacht en eerder al uitgelekt zal Johan Cruijff een van de gegagdigden zijn, die tijdens de ledenraadsvergadering op 6 juni wordt voorgedragen bij Ajax als nieuw lid van de raad van commissarissen.

De opvallendste naam van één van de andere kandidaten is echter ... Edgar Davids.

Davids werd nog niet eerder in verband gebracht met een dergelijke functie bij Ajax. Hij is wel zeer maatschappelijk betrokken. In 2008 richtte de ex-middenvelder de Straatvoetbalbond Nederland op om de integratie in wijken te bevorderen. Dit is uitgegroeid tot een evenement waaraan 230 wijken in Nederland meedoen.

Daarnaast is hij oprichter en creatief directeur van het sportkledingmerk Monta, ambassadeur van een aantal projecten van het ministerie van onderwijs en bestuurslid van de Suriname Conservation Foundation Netherlands. Davids rondt momenteel zijn Master of Business Administration-studie af.

Verder staan ook Steven ten Have (beoogd voorzitter), Marjan Olfers en Paul Römer op de lijst van aankomende commissarissen. Als de vijf kandidaten worden goedgekeurd door de ledenraad, zal Ajax zo snel mogelijk de aandeelhouders bijeenroepen om hen te benoemen.

Ten Have is hoogleraar Strategie & Verandering aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Römer is vanaf 1 augustus aanstaande algemeen directeur van de Nederlandse publieke omroep NTR. Van 1995 tot en met 2002 is hij in diverse functies werkzaam geweest bij John de Mol. Olfers werkt momenteel als advocaat bij DLA Piper.
Categorie:
Tag(s):