dinsdag, 2. augustus 2011 - 13:43 Update: 08-07-2014 0:57

De Boer onthult ware reden verbanning El Hamdaoui

Amsterdam

(Elfvoetbal) Ajax-trainer Frank de Boer schept duidelijkheid omtrent de situatie van Mounir El Hamdaoui.

De Marokkaan werd verbannen naar Jong Ajax nadat de twee verschillende conflicten kenden. Zelfs ploeggenoten als Jan Vertonghen vertelden niet precies te weten wat zich had afgespeeld. Tegenover NUsport vertelt De Boer het ware verhaal.

Een terugkeer van El Hamdaoui in Ajax 1 lijkt uitgesloten. "Dat wordt wel lastig. De kloof werd eind vorig seizoen vergroot toen we een gesprek hadden voor het duel met SC Heerenveen. Daarin gaf ik aan dat hij niet zou spelen. Dat had hij wel verwacht", aldus De Boer in NUsport.

"Toen zei hij: 'je begrijpt wel dat onze wegen zich zullen scheiden na dit seizoen'. Ik zei: 'misschien is dat ook wel beter voor beiden'. Vandaar dat hij zich bij Jong Ajax moest melden, want ik wil alleen jongens die heel graag voor mij willen spelen. Natuurlijk vind ik het jammer dat ik 'm niet voor me heb kunnen winnen, want ik heb het idee dat ik met ieder karakter kan werken. Absoluut. Maar tót een bepaalde grens."

"Hij zei tegen mij: 'ja, je moet mij niet teveel te veel wissel zetten, want dan word ik een vervelend mannetje. Dat zeg ik maar eerlijk want dat is gewoon zo'. Dan kan ik niet met hem verder, want voor het teamproces is het dodelijk als er iemand naast mij zit die vervelend gaat doen. Dan moet ik hem een uitzonderingspositie geven en dat wil ik niet."

Maar er ligt ook nog een tactische redenatie aan ten grondslag. "Ik vond Mounir ook als voetballer niet in het elftal passen. Door hoe hij speelde, gingen andere jongens anders voetballen. In het systeem van Jol, met alle aandacht voor Luis Suarez en El Hamdaoui, paste hij heel goed. Maar ik speel meer volgens de Ajax-filosofie waarbij alle spelers betrokken zijn bij aanvallen en verdedigen. Waarbij iedereen even belangrijk is", besluit De Boer.
Categorie:
Tag(s):