dinsdag, 11. januari 2011 - 17:50 Update: 08-07-2014 1:01

De Boer: 'Toen ik Jol zag staan in trainingspak en met pet, was het al klaar'

Amsterdam

(Elfvoetbal) Dat Martin Jol in december opstapte bij Ajax werd in huize De Boer met gejuich ontvangen. Niet alleen bij Frank, die de nieuwe trainer werd, maar ook bij zijn broer Ronald, die behoorlijk kritisch is.

Ronald de Boer zag Ajax in Qatar regelmatig spelen. Ook tegen NEC, de laatste wedstrijd van Jol. "Toen wist ik zeker dat het zo niet verder kon", zegt De Boer in NUsport.

"Er zat helemaal geen lijn in het spel, het was een soort veredeld countervoetbal. Lange ballen naar voren en dan hopen op een bevlieging van Luis Suarez of Mounir El Hamdaoui. Dat voetbal hoort niet bij Ajax. Ik heb geen traan gelaten om het ontslag van Jol."

"Begrijp me goed, Jol is best een goede trainer, maar niet voor Ajax", vervolgt de oud-Ajacied. "Toen ik hem voor het eerst langs het veld zag staan in trainingspak en met een petje op, was het voor mij al klaar. Dan ben je voor mij geen Ajax-coach. Die heeft namelijk stijl. Maar in een andere omgeving zou hij best goed kunnen werken. Er zijn zat clubs die zijn filosofie wel volgen."

Het gerucht dat Ronald broer Frank zou gaan assisteren, is voor het lijdend voorwerp nooit serieus geweest. "Dat was geen optie. Daar krijg je alleen maar scheve gezichten van. Dan krijg je het Cock Jol-effect, dat moet je niet willen. Ik wil het vak langzaam onder de knie krijgen en af en toe ook m'n handen vrij hebben om bijvoorbeeld naar Qatar te gaan."
Categorie:
Tag(s):