donderdag, 24. november 2011 - 13:48 Update: 08-07-2014 0:55

De Boer: 'We speelden in de filosofie van Cruijff'

(Elfvoetbal) Ajax staat met één been in de knock-outfase van de Champions League. De Amsterdammers hebben drie punten meer dan Olympique Lyon en het verschil in doelsaldo bedraagt zeven in het voordeel van Ajax. Het zou voor het eerst in zes jaar zijn dat de regerend landskampioen overwintert in het miljoenenbal.

Ajax werd vorig seizoen na zeven jaar weer kampioen in de Eredivisie. Nu, ook alweer zes jaar geleden, kunnen de Amsterdammers overwinteren in de Champions League. De wederopstanding van Ajax gaat gepaard met de terugkeer van Johan Cruijff. Sinds de legendarische 'nummer 14' over het reilen en zeilen van de topclub gaat, worden er successen geboekt.

Natuurlijk speelt trainer Frank de Boer daar ook een grote rol in. "Ik hanteer de Ajax-filosofie", vertelt de oefenmeester tegenover De Telegraaf. "Daar ben ik mee opgegroeid. Verzorgd positiespel, snel druk zetten, dominant voetballen etcetera. Dat is ook de filosofie die Johan er op nahoudt. Johan en ik hebben het er ook wel over gehad en we zitten met veel dingen op dezelfde golflengte. Net als dat we graag de jeugd een kans geven."

De kans bestaat echter dat de revolutie die Cruijff ontketende, een halt wordt toegeroepen. Cruijff heeft aangekondigd niet verder te willen gaan met de huidige Raad van Commissarissen. "Clubiconen - bij welke club dan ook - horen behouden te blijven voor de betreffende club, dus ik hoop dat ze er uit komen met elkaar", aldus De Boer.
Categorie:
Tag(s):