donderdag, 24. maart 2011 - 17:01

‘De grootste stalen stier ter wereld komt in Amersfoort’

Amersfoort

Op zondag 27 maart 2011 is het zover. De opvolger van het kunstwerk ‘de stier’ wordt met veel spektakel teruggeplaatst op zijn weide in Amersfoort.

Het nieuwe kunstwerk van Thijs Trompert, 5 meter hoog en 8.000 kilo zwaar, is gemaakt van staal en met zijn hoogte en gewicht de grootste stalen stier ter wereld! De welbekende Wall Street Bull, twee keer zo klein en ruim twee keer zo licht, is daarmee van zijn plaats verstoten.

Na de vernieling van de houten stier in 2009 is door bewoners, de gemeente en het bedrijfsleven zo veel betrokkenheid getoond, dat het initiatief is ontstaan om ‘Onze Stier’ te laten herleven. De initiatiefnemers zijn er in geslaagd om met behulp van sponsoring en donaties in geld en natura in een uniek samenspel tussen de gemeente Amersfoort, het bedrijfsleven, verenigingen, instellingen en vele stadsgenoten het geld voor het vervaardigen van ‘Onze Stier’ bij elkaar te brengen. Tijdens een groot spektakel, genaamd ‘Het Stierenbal’, zal op 27 maart 2011 het nieuwe kunstwerk worden geplaatst op de rotonde Flierbeeksingel/Kamp in Amersfoort.

‘Amersfoort grootser dan New York’. Dat is de uitspraak van ondernemer Franz Schrandt die met trots kan zeggen dat zijn initiatief samen met kunstenaar Thijs Trompert en (inmiddels ex-) wethouder van cultuur Arriën Kruyt een enorm succes is geworden. Dagelijks wordt de door zijn bedrijf (ShareCompany) geleverde beursinformatie bekeken door iets meer dan 2 miljoen Nederlanders en de meeste hopen altijd op een ‘Bull Market’ (een opgaande beurs). Voor Franz is dit een leuke knipoog naar de beurs-gerelateerde bedrijven in New York. Zijn Amersfoort is grootser dan New York.
Provincie:
Tag(s):