woensdag, 28. december 2011 - 23:58

De pas die voordeel biedt aan inwoners met een laag inkomen

In de gemeenten Arnhem, Duiven en Westervoort komt er vanaf 1 januari 2012 een nieuwe voordeelpas voor inwoners met een laag inkomen: de GelrePas.

In Arnhem komt de GelrePas in de plaats van de Arnhem Card. De GelrePas is bestemd voor inwoners met een inkomen tot 10% boven de bijstand. De pas geeft flinke kortingen op bijvoorbeeld de contributie van de sportclub en het lidmaatschap van de bieb.

In Arnhem bestaat de Arnhem Card al jaren. De gemeenten Duiven en Westervoort hebben enige tijd geleden besloten deze card ook in te voeren. Daarom introduceren de drie gemeenten samen in het nieuwe jaar de GelrePas. De pas biedt inwoners dezelfde voordelen als bij de Arnhem Card, maar dan in het gebied van de drie gemeenten samen. Inwoners van Westervoort, Duiven en Arnhem kunnen gebruik maken van het aanbod in alle drie gemeenten. Door de samenwerking is het aanbod vergroot.

Bezitters van de GelrePas in Duiven, Westervoort en Arnhem kunnen onder andere voordelig naar bijvoorbeeld Burgers' Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum. Ook krijgen zij korting op de toegangsprijs van concerten, theatervoorstellingen, het volgen van een cursus en een gezellig dagje uit.

De GelrePas is voor inwoners van Arnhem, Duiven en Westervoort met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm en hun inwonende kinderen tot 18 jaar. Kinderen tot 4 jaar hebben bij de meeste activiteiten in principe gratis toegang en hebben daarom geen pas nodig. Kinderen van 4 t/m 17 jaar krijgen een eigen pas. Bereiken zij de leeftijd van 18 jaar, dan moeten zijzelf een pas aanvragen. Studenten komen niet in aanmerking voor de GelrePas.
Wie een uitkering van de gemeente Arnhem, Duiven of Westervoort heeft, krijgt de Gelre Pas automatisch thuisgestuurd.

Op www.gelrepas.nl is te zien hoe andere inwoners met een laag inkomen, dat ongeveer zo hoog is als de bijstand, de GelrePas kunnen aanvragen.
Provincie:
Tag(s):