woensdag, 31. augustus 2011 - 22:44

De scholen zijn weer begonnen

Goes

Een overvalteam van de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’ was woensdagochtend actief op de Bergweg in Goes ter hoogte van de Bisschop Ernstschool.

De provincie Zeeland en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) besteden in samenwerking met Zeeuwse gemeenten aandacht aan de campagne 'De scholen zijn weer begonnen'. Dit doen zij onder de vlag van ‘Vaker Veilig Fietsen’.

De campagne 'De scholen zijn weer begonnen' is een landelijke actie van Veilig Verkeer Nederland. De bekende spandoeken die de gemeente Goes op verschillende punten over de openbare weg heeft gespannen maken daarvan onderdeel uit.

Vaker Veilig Fietsen geeft een Zeeuwse invulling aan de campagne. Vanaf 20 augustus (het weekend voor de eerste schooldag) zijn de provinciale overvalteams op pad gegaan om verkeersdeelnemers te attenderen op het feit dat er na een rustige vakantieperiode weer een heleboel (onervaren) fietsertjes naar school gaan. Zij doen dit in samenwerking met de politie. Ook de scholieren en hun ouders zelf worden aangesproken door het overvalteam. Zij krijgen een reminder aangeboden met het verzoek goed op te letten in het verkeer en de verkeersregels in acht te nemen.

Het thema van de Zeeuwse campagne is "Weer fluitend naar school". Na de vakantie begint iedereen weer aan het nieuwe (school)jaar. Er is dan meer verkeer op straat, en dat betekent extra goed opletten. De initiatiefnemers hopen echter dat de kinderen vooral onbezorgd, fluitend, naar school kunnen gaan, De kinderen en ouders rondom de scholen krijgen daarom van het overvalteam een pen met fluitje op de dop aangeboden. De kinderen kunnen dus letterlijk fluitend hun weg vervolgen. Of, als het nodig is, op het fluitje blazen als waarschuwingssignaal.
Provincie:
Tag(s):