dinsdag, 31. mei 2011 - 12:52

De Sionsberg in Dokkum onder verscherpt toezicht

Dokkum

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum op vrijdag 27 mei onder verscherpt toezicht gesteld. De inspectie heeft onvoldoende vertrouwen in de kwaliteit en resultaten van de bestuurlijke maatregelen die tot nu toe door de Raad van Bestuur zijn genomen om de patiëntveiligheid te verbeteren.

Aanleiding voor het inspectiebezoek aan De Sionsberg was een melding van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie op 23 mei 2011 over het mogelijk disfunctioneren van de vakgroep cardiologie in De Sionsberg. Zij hadden dit vermoeden op basis van een visitatiebezoek. De inspectie heeft vervolgens op 25 mei een bezoek gebracht aan De Sionsberg om de situatie ook zelf te beoordelen.

De inspectie besloot daarop het ziekenhuis onder verscherpt toezicht te stellen en het ziekenhuis gelijktijdig een bevel te geven om per direct de veiligheid van patiënten te waarborgen. Het ziekenhuis moest per direct garanderen dat de dienstdoende achterwacht cardiologie binnen 20 minuten in huis is

Het verscherpt toezicht is ingesteld voor een periode van maximaal zes maanden.
Provincie:
Tag(s):