zaterdag, 3. december 2011 - 21:03

Deel winkelcentrum Heerlen halve meter weggezakt

Heerlen

Zaterdagmiddag is één kolom in het onveilige deel van ’t Loon losgeslagen. Ook is een deel van de grond een halve meter verzakt. Dit heeft de gemeente Heerlen zaterdag laten weten.

Gat van 5 meter doorsnede
'Het gaat om een gebied van ongeveer 5 meter doorsnede dat een halve meter verzakt is. Als gevolg hiervan is de vloer in kledingzaak de Promiss omhooggekomen', aldus de gemeente.

Op dit moment is niet bekend of de bodem zich nu gezet heeft of dat er nog beweging is. Wel is de noodzaak tot sloop van het onveilige gedeelte nu nog actueler geworden. De gemeente gaat er van uit dat de Vereniging van Eigenaren (VVE) nu zo snel mogelijk het sloopplan gereed heeft.

Voor de directe omgeving is er niets veranderd, omdat er geen directe verbinding is met ’t Loon. Daar is de situatie veilig. Voor ’t Loon zelf blijft de noodverordening van kracht.

Onderzoek compartimentering afgerond
Het onderzoek naar de compartimentering is afgerond. Het blijkt dat er inderdaad zoals verwacht sprake is van vier losstaande compartimenten.

Parkeerdek ook onveilig
Wel blijkt dat de compartimenten onder het parkeerdek door het asfalt met elkaar verbonden zijn. Ook het parkeerdek is nu tot onveilig gebied verklaard. De overige compartimenten met de 40 winkels en de Homerusflat zijn veilig.

Zondag spullen weghalen voor bewoners en ondernemers
Bewoners en ondernemers kunnen vanaf zondagochtend 10.00 uur gecontroleerd spullen weghalen. Ondernemers zijn hierover per mail geïnformeerd en locoburgemeester Riet de Wit bezocht de bewoners om ze te informeren.

Bewoners niet terug
Bewoners kunnen niet terug om te wonen omdat nu uit voorzorg het gas en de stadsverwarming in het hele complex zijn afgesloten. Dit om extra risico’s op bijvoorbeeld brand te voorkomen als de verzakking zou doorzetten.
Provincie:
Tag(s):