dinsdag, 1. februari 2011 - 9:36

Defensie Materieel Organisatie bolwerk van illegale handel

Den Haag

Uit interne defensiedocumenten blijkt dat bij de dienst Defensie Materieel Organisatie (DMO) een bolwerk is van drugshandel en diefstal. De Volkskrant heeft de hand weten te leggen op deze informatie.

Bij DMO zou een bloeiende handel zijn in goederen die door defensie zijn aangeschaft. Zo worden er auto-onderdelen, telefoons, verf en schoonmaakmiddelen verkocht. De opbrengst hiervan wordt in eigen zak gestopt. Ook zouden voertuigen van defensie voor privé doeleinden gebruikt worden.

De handel in drugs blijkt in de Haagse Frederikkazene, waar DMO gehuisvest is, hoogtij te vieren. Zo bestaat er de handel in GHB, amfetamine, viagra en anabolen.

De dienst DMO bestaat uit meer dan zesduizend burgers en militairen die verantwoordelijk zijn voor de aan- en verkoop van defensiematerieel. De wanpraktijken zouden in stand gehouden worden door intimidatie en het toekennen van allerhande voordeeltjes.

Het ministerie van Defensie zegt tegenover De Volkskrant niet te willen reageren op het onderwerp in verband met de privacy.
Provincie:
Tag(s):