maandag, 23. mei 2011 - 21:40

Defensie moet mogelijk nóg eens tientallen miljoenen bezuinigen

Den Haag

Minister Hillen sluit niet uit, dat bovenop de op 8 april bekendgemaakte mega-bezuiniging op Defensie, nóg eens tientallen miljoenen op Defensie bezuinigd moeten worden.

Voor de grootste Vakbond voor Defensiepersoneel VBM|NOV is dit absoluut ondenkbaar. De extra bezuiniging zou nodig zijn vanwege financiële tegenvallers bij (vooral) het ministerie van Volksgezondheid, die ruim 2 miljard zouden bedragen. Hillen sluit niet uit, dat tientallen miljoenen euro's daarvan op Defensie zullen worden afgewenteld. Dit terwijl Defensie al ruim en miljard euro en 12.000 arbeidsplaatsen zou moeten inleveren.

De loyale Defensiemedewerkers, die de afgelopen jaren keihard hebben gewerkt om alle politieke opdrachten uit te voeren, die zich jarenlang voor Defensie hebben ingezet en vele uitzendingen onder levensgevaarlijke omstandigheden achter de rug hebben, dreigen nu de dupe te worden. De VBM|NOV vind dit onacceptabel, onverteerbaar en totaal onbegrijpelijk.

Met de op 8 april bekendgemaakte bezuinigingen op de nationale veiligheid neemt dit kabinet al een bijzonder gewaagd voorschot op de toekomst. Defensie heeft de afgelopen 20 jaar al meer, véél meer dan zijn bijdrage geleverd aan de bezuinigingen.
Provincie:
Tag(s):