woensdag, 15. juni 2011 - 13:46 Update: 08-07-2014 0:58

Definitief geen doorstart RBC Roosendaal

Roosendaal

(Elfvoetbal) RBC Roosendaal zal niet verder gaan als amateurvoetbalorganisatie. Volgens het stichtingbestuur blijft er een onverantwoord hiaat tussen de kosten benodigd voor een succesvolle doorstart op amateurniveau en de te realiseren inkomsten.

Failliet
RBC werd vorige week woensdag failliet verklaard, en heeft tot morgen de tijd om tegen deze beslissing in beroep te gaan. Met het nieuws dat na gesprekken met sponsoren en andere betrokkenen zelfs wordt afgezien van deelname aan de Hoofdklasse volgend seizoen, lijkt het einde van de club nu echt nabij.

Plannen doorstart
RBC wilde aanvankelijk een doorstart maken om de succesvolle jeugdopleiding te kunnen behouden. Dit lijkt nu financieel niet mogelijk. In een persbericht laat het stichtingsbestuur tevens weten dat er geen concensus kon worden gevonden voor het spelen van de wedstrijden op hoofdklasseniveau.

"De gemeente kon RBC geen toezeggingen doen over een eventueel gebruik van het stadion, terwijl het aangeboden alternatief mogelijk slechts tijdelijk beschikbaar zou zijn en hoogstwaarschijnlijk niet zou voldoen aan de eisen die de KNVB stelt aan een Hoofdklasse-amateurclub."

'SORRY'
Het stichtingsbestuur biedt in het persbericht zijn excuses aan aan businesspartners, sponsors, donateurs, trainers, begeleiders, vrijwilligers, spelers, ouders en supporters. "Het is ons niet gelukt. SORRY!"
Categorie:
Tag(s):