donderdag, 3. maart 2011 - 10:01

Delfzijlster doet valse aangiftes van verkrachting

Delfzijl

De politie maakt proces-verbaal op tegen een 51-jarige inwoonster van Delfzijl. De vrouw heeft tot tweemaal toe aangifte gedaan van verkrachting en melding gedaan van ontvangen dreigbrieven. Zowel de aangiftes als de melding blijken nu vals.

In september 2009 deed de vrouw voor het eerst aangifte van verkrachting. De verkrachting zou hebben plaatsgevonden in haar woning. In juli 2010 zou de vrouw in een parkje in haar woonplaats zijn verkracht. In beide gevallen zou het gaan om dezelfde onbekende man. Het onderzoek naar beide incidenten leverde niets op. In januari 2011 meldde de vrouw zich opnieuw bij de politie. Ze vertelde tot drie keer toe dreigbrieven te hebben ontvangen. Zelf dacht de vrouw dat de brieven afkomstig moesten zijn van de verkrachter.

Na diverse gesprekken met de vrouw bekende zij de verkrachtingen te hebben verzonnen en de dreigbrief zelf te hebben gemaakt. Het motief voor het doen van de aangiftes is niet duidelijk geworden.

De politie maakt proces-verbaal op voor het doen van valse aangifte. Het dossier zal naar het Openbaar Ministerie worden gestuurd. De officier van justitie zal beoordelen wat met de verdachte zal gebeuren.
Provincie:
Tag(s):