zondag, 3. april 2011 - 15:26

Delfzijlster verdacht van zedenincidenten

Groningen

De politie doet sinds zaterdagmorgen onderzoek naar een strafbaar feit in een woning in het oostelijke deel van de binnenstad van Groningen. Een jongeman drong het pand binnen en probeerde zich te vergrijpen aan een 19-jarige vrouw. Omdat een vrouwelijke huisgenoot kans zag hulp te roepen, ging de verdachte er vandoor. Later in de morgen werd een 15-jarige verdachte uit Delfzijl aangehouden.

Het incident vond plaats in de omgeving van de Stadsschouwburg. De huisgenote van het slachtoffer rende de straat op en riep om hulp. Een buurtgenoot hoorde de hulpkreet en belde 112. Toen agenten bij de woning kwamen, werd het duidelijk dat het ging om een zedenzaak. Direct werd in de omgeving onderzoek gedaan. Ook werd een speurhond ingezet. In de middag is een buurtonderzoek gedaan in de omgeving van de schouwburg.

Bijna gelijktijdig als de melding van de buurtgenoot nabij de schouwburg, kwamen twee meisjes op het politiebureau aan de Rademarkt. Ze verklaarden vlak daarvoor in de Pluimerstraat te zijn belaagd door een onbekende jongen. De verdachte had een van de fietsende meisjes vastgegrepen. Het gedupeerde meisje gaf een gil en haar vriendin gaf de jongen een klap. Hij rende daarna weg.

Een agent die in het centrum toezicht hield, zag in de morgen een onbekende persoon een portiek binnenglippen. De politieman sprak de tiener aan en merkte op dat hij voldeed aan de omschrijving van de gedupeerden. De 15-jarige verdachte is ingesloten. Zijn familie is geïnformeerd.
Provincie:
Tag(s):