zaterdag, 14. mei 2011 - 10:19 Update: 08-07-2014 0:58

Den Bosch mag blijven dromen van Eredivisie, Go Ahead is klaar

(Elfvoetbal) FC Den Bosch heeft eenvoudig de tweede ronde van de play-offs weten te bereiken. In deel twee van het dubbel met Go Ahead Eagles in de Adelaarshorst toonde de formatie van oefenmeester Alphons Groenendijk zich met een score van 1-2 wederom de sterkste.

Na ruim een half uur liet FC Den Bosch een gouden treffer op vreemde bodem noteren. Een corner van Danny Verbeek vormde de inleiding voor de 0-1 van Paco van Moorsel. Go Ahead Eagles, wat in het heenduel een 1-0 verlies incasseerde, stond hierdoor voor de loodzware opdracht om er in het restant van het duel drie te maken.

Na een uur spelen stond de uitkomst over wie de volgende ronde bereikte nagenoeg vast. Istvan Bakx schoof op aangeven van Niels Vorthoren achter de kansloze doelman Sergio Padt en zorgde zo voor 0-2. Luis Pedro boekte daarna nog een persoonlijk succesje door vanaf een meter of twintig met een fraai schot de 1-2 aan te tekenen. In de slotfase kreeg Go Ahead niet een verdiende kans op de gelijkmaker. Jordens Peters maakte binnen de beruchte lijnen
een overtreding op Koen van der Biezen, maar arbiter Serdar Gözübüyük beoordeelde het als een schwalbe.

FC Den Bosch vervolgt de play-offs op donderdag 19 mei met een thuisduel tegen de nummer zestien uit de Eredivisie, aanvang 18.45 uur. Voor Go Ahead Eagles is het seizoen 2010-2011 voorbij.
Categorie:
Tag(s):