maandag, 8. augustus 2011 - 15:29

Derde aanhouding voor overval op supermarkt Grubbenvorst

Grubbenvorst

Een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewapende overval op een supermarkt die enkele weken geleden plaatsvond in Grubbenvorst. Dit heeft de politie maandag bekend gemaakt.

Na een uitgebreide zoekactie wist de politie diezelfde dag, 12 juli, al twee verdachten aan te houden. De derde wist te vluchten en is nu, na uitgebreid onderzoek van de recherche, alsnog aangehouden. Nadat het vermoeden ontstond dat de verdachte in Duitsland verbleef, werd de hulp van de Duitse politie ingeroepen. Daar werd hij afgelopen week in Dortmund getraceerd en aangehouden. Na een rechtshulpverzoek zal hij uitgeleverd worden aan Nederland.

De overval vond dinsdag 12 juli rond zeven uur 's morgens plaats toen enkele medewerkers aanwezig waren in de supermarkt die toen nog niet open was. Drie mannen bedreigden het personeel met een vuurwapen waarna ze er met geld vandoor gingen in een groene Ford Escort. Niemand raakte gewond.

Bij de grootscheepse actie naar de overvallers waren zo'n 40 agenten en een surveillancehond betrokken. In Afferden werden uiteindelijk een 19-jarige en 22-jarige man uit Venray opgepakt. Deze twee verdachten zitten vast en zijn in bewaring gesteld. Het rechercheonderzoek wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):