maandag, 21. februari 2011 - 18:00

Derde arrestatie in taximoord Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

De politie heeft maandagochtend een derde arrestatie verricht in het onderzoek naar de taximoord in Kaatsheuvel. 'De aanhouding geschiedde in Utrecht. Het gaat om een 42-jarige Pool', meldt de politie maandag.

Eerder werden twee Poolse mannen van 24 jaar gearresteerd. Het drietal wordt verdacht van betrokkenheid aan de dood van een 37-jarige Tilburgse taxichauffeur. Het lichaam van het slachtoffer werd op 9 oktober 2010 aangetroffen op de Duinlaan in Kaatsheuvel. Beide 24-jarige mannen zitten in gevangenhouding. De 42-jarige verdachte is op het bureau in verzekering gesteld.

De politie startte op 9 oktober 2010 een Team Grootschalig Onderzoek naar aanleiding van het aantreffen van een dode man op de Duinlaan in Kaatsheuvel. Sectie wees uit dat hij door een misdrijf om het leven was gebracht. Het slachtoffer betrof een 37-jarige Tilburgse taxichauffeur.

Het 25-koppig rechercheteam startte een uitgebreid technisch en tactisch onderzoek. Het onderzoek wijst uit dat de drie verdachten vermoedelijk de mannen betreffen die door het slachtoffer rond middernacht vanuit Tilburg vervoerd zijn naar de Duinlaan.

Beide 24-jarige verdachten hebben een verklaring afgelegd over hun betrokkenheid. Het rechercheteam onderzoekt hun rollen en sluit niet uit dat buiten deze drie nog anderen kennis dragen van het misdrijf.
Provincie:
Tag(s):