zaterdag, 4. juni 2011 - 11:05

Derde peloton blusvoertuigen naar Aamsveen

Enschede

Bij het blussen van de brand in het Aamsveen bij Enschede krijgt de brandweer versterking, zo meldt een woordvoerster van de Twentse brandweer BlikOpNieuws.

De brandweer is nog steeds bezig met het blussen van de brand. Hierbij zijn twee pelotons betrokken, één peloton uit Twente en één uit Noordoost-Gelderland. In totaal 8 voertuigen en zo'n 50 brandweerlieden.

De brandweer is vanaf zaterdagochtend 05.00 uur weer doorgegaan met blussen. Volgens de woordvoerster is de brand zeer arbeidsintensief en moet de brandweer te voet overal bij zien te komen. Daarom heeft de brandweer inmiddels om versterking gevraagd en komt er een derde peloton naar de brand.
Dit betreft dan voertuigen uit diverse regio's te weten Noordoost-Brabant, Twente en Gelderland-Midden. (In totaal 4 bluswagen en ongeveer 20 extra brandweerlieden).

Er wordt geen blushelikopter meer ingezet omdat het vuur te diep zit en daardoor niet goed kan worden bereikt door het water.
Het veengebied wordt deels omgespit om het ondergrondse vuur te kunnen blussen.

Naar verwachting is de brandweer nog de hele dag bezig in Aamsveen.
De meeste voertuigen gaan vannacht weer terug. Wel zal het terrein opnieuw bewaakt worden. De brandweer houdt er rekening mee dat de brand ook zondag nog niet uit is. De woordvoerster laat weten dat er zaterdag bekeken wordt hoe de aanpak werkt en dat de brandweer zo nodig zondagochtend op dezelfde manier verdergaat.
Provincie:
Tag(s):