maandag, 14. februari 2011 - 17:24

Derde verdachte aangehouden voor branden in Veendam

Veendam

Een 16-jarige jongen uit Veendam is maandag aangehouden omdat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij de recente branden in Veendam. Een woordvoerder van de regiopolitie Groningen laat weten dat dit de derde verdachte is die werd aangehouden met betrekking tot de branden in Veendam.

De politie had vorige week woensdagmiddag al twee 18-jarige mannen uit Veendam en Wildervank aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brand bij een hockeyvereniging aan de Ontspanningslaan van 30 januari jl.

Vier branden en twee pogingen

In de nacht van 29 op 30 januari brandde het clubhuis van een hockeyvereniging aan de Ontspanningslaan af. Circa twee uren later stond een garagabox aan de Continentenlaan in brand. Donderdag 3 februari brandde laat in de avond een voormalig tuincentrum aan het Boven Westerdiep af. In de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 februari is geprobeerd brand te stichten in een pand aan de Nijverheidsstraat in Wildervank. Maandag 7 februari brandde een garage af aan het Boven Westerdiep. Tenslotte werd woensdag 9 februari een poging brandstichting ontdekt in een toiletgebouw op camping Borgerswold.

Voortzetting onderzoek

De 16-jarige verdachte wordt momenteel gehoord. Ook het technisch onderzoek naar de oorzaak van de branden en andere sporen zijn nog niet afgerond. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):