zaterdag, 13. augustus 2011 - 11:47 Update: 08-07-2014 0:57

Derijck op weg naar PSV

(ElfVoetbal)PSV en ADO Den Haag hebben een akkoord bereikt over een transfer van Timothy Derijck. De 24-jarige Belgische verdediger moet het met de Eindhovenaren nog wel eens worden over de persoonlijke voorwaarden.

Vooruitlopend op een definitieve overgang is in samenspraak met ADO besloten Derijck niet op te stellen voor de uitwedstrijd van ADO tegen FC Groningen.

"Toen mijn zaakwaarnemer Karel Jansen de naam PSV noemde, voelde ik meteen de kriebels in mijn buik", zegt de voormalige Belgische jeugdinternational op de website van Sport Promotion. "Dit was waar ik eerlijk gezegd lange tijd op hoopte. PSV is voor mij echt een stap voorwaarts."

Derijck werd in 2005 door Feyenoord overgenomen van Anderlecht, waar hij vanaf 1999 in de jeugd speelde. Halverwege dat seizoen werd hij verhuurd aan NAC om na de zomer weer terug te keren bij Feyenoord. Hij speelde er in het seizoen 2006-2007 18 duels, maar werd daarop weer verhuurd, dit keer aan het Belgische Dender.

In 2008 haalde Feyenoord hem weer terug, maar Derijck wist opnieuw geen basisplek bij de Rotterdammers te bemachtigen. Halverwege het seizoen 2008-2009 nam ADO hem over van Feyenoord. Derijck was bij ADO direct een vaste waarde. Hij maakte afgelopen seizoen als aanvoerder van ADO grote indruk. Zowel Vitesse als FC Utrecht toonde eerder interesse in de verdediger.
Categorie:
Tag(s):