dinsdag, 5. april 2011 - 11:50 Update: 08-07-2014 0:59

Detailhandelsomzet iets hoger

De ondernemers in de detailhandel realiseerden in januari bijna 1 procent meer omzet dan een jaar eerder. De door de detailhandel verkochte artikelen waren 2 procent duurder. Zowel de toename van de omzet als die van de prijzen valt voor een groot deel toe te schrijven aan de tankstations.

De samenstelling van de koopdagen was in januari 2011 minder gunstig dan in januari 2010. Na een globale correctie voor dit effect lag de detailhandelsomzet ruim 2 procent hoger dan een jaar eerder.

Winkels in de non-foodsector van de detailhandel behaalden ongeveer een zelfde omzet als een jaar eerder. Verkopers van elektronica en huishoudwaren deden goede zaken en ook de omzet van woninginrichters en bovenkledingzaken was hoger dan een jaar eerder. Hiertegenover stonden fors lagere omzetten bij drogisterijen en textielsupermarkten. Ook de doe-het-zelfzaken realiseerden minder omzet dan in januari 2010.

Winkels in voedings- en genotmiddelen behaalden 2 procent minder omzet dan een jaar eerder. De minder gunstige samenstelling van de koopdagen speelde hierbij een grote rol. De terugval bij de speciaalzaken was groter dan die bij de supermarkten.
Categorie:
Tag(s):