woensdag, 29. juni 2011 - 17:34

Deventer koploper bij acceptatie homoseksuelen

Deventer

Deventer staat in de top 5 van Nederlandse gemeenten die het best presteren op het gebied van acceptatie van homoseksuelen. Dat blijkt woensdag uit de Movisie Monitor die eens in de twee jaar wordt uitgevoerd in opdracht van het ministerie van OCW.

Met het onderzoek onderzoekt Movisie de voortgang van het homoacceptatiebeleid van gemeenten. Dat gebeurt door gemeenten en partnerorganisaties op het gebied van integratie te vragen naar concrete acties die voor dit beleid binnen de gemeente uitgevoerd worden.

Beperkte middelen
Deventer heeft de koppositie met relatief weinig geld weten te bereiken. Wethouder De Jager: “Waar vergelijkbare steden rond een miljoen uitgeven aan homoacceptatiebeleid, had Deventer jaarlijks 25.000 euro te besteden. Dat we toch zoveel bereiken komt doordat we veel gebruik te maken van de kracht van de stad. We zijn continu in gesprek met partijen als het Meldpunt Antidiscriminatie en het COC en zorgen ervoor dat zij hun werk goed kunnen doen”.

Integratie
Naast de koppositie op het gebied van acceptatie van homoseksuelen presteert Deventer ook op de integratie van andere minderheden uitstekend. Zo is Deventer koploper als het gaat om de emancipatie van laag opgeleide vrouwen, boekt de stad successen bij de aanpak van eergerelateerd geweld en vertegenwoordigt wethouder De Jager de Nederlandse gemeenten in een adviesorgaan/ambassadeursnetwerken VNG voor de integratie en inburgering.
Provincie:
Tag(s):