dinsdag, 13. september 2011 - 20:38

Deze week start wervingscampagne Brandweerpost Zuidwolde

Zuidwolde

Burgemeester Peter Snijders daagt als opperbevelhebber van de brandweer 1600 mannen en vrouwen uit tot een sollicitatie bij de vrijwillige brandweer in Zuidwolde. Deze week ontvangen zij een persoonlijke brief van de burgervader. De inwoners - tussen 18 tot 35 jaar - zijn woonachtig in de kernen van de voormalige gemeente Zuidwolde.

Peter Snijders: “Een brand blussen behoort natuurlijk tot de taak van de brandweer, maar meewerken aan veiligheid betekent méér. De brandweer geeft directe hulp aan mens en dier, en is van levensbelang. Bovendien bieden brandweervrijwilligers ook de helpende hand bij stormschade en wateroverlast. De brandweer is erg belangrijk en gemotiveerde vrijwilligers hebben we hard nodig voor onze post en de samenleving. Bovendien bieden wij de vrijwilligers een financiële vergoeding, een opleiding, een brede werkervaring en saamhorigheid. Ik hoop op een grote opkomst van mogelijke vrijwilligers. ”

In de brief nodigt Snijders zijn inwoners van harte uit om naar de informatieavond over het werken als vrijwilliger op dinsdag 27 september te komen. Deze vindt om 20.00 uur plaats in de brandweerkazerne in Zuidwolde. Wie verhindert is of eerst meer informatie wenst, kan contact opnemen met postchef Eric Weiland, 06-518 934 58.

De post Zuidwolde is onderdeel van korps De Wolden. De Wolden maakt deel uit van Brandweer ZuidWest Drenthe. Samen met de korpsen in Hoogeveen, Meppel en Westerveld zorgt zij met ruim 240 vrijwilligers voor de brandveiligheid van 130.000 inwoners. De vrijwilligers worden ondersteund door circa 25 (parttime) beroepskrachten.

De wervingscampagne wordt verder ondersteund met onder meer posters. Meer informatie over de brandweer is te vinden op www.brandweerzuidwestdrenthe.nl.
Provincie:
Tag(s):