zaterdag, 12. november 2011 - 15:30 Update: 08-07-2014 0:55

Dick Advocaat lovend over Nederland: 'Zéker het beste Oranje aller tijden'

(ElfVoetbal)Dick Advocaat volgt Nederland nog steeds op de voet. De bondscoach van Rusland was zelf tot tweemaal toe oefenmeester van Oranje, namelijk tussen 1992 en 1995 en van 2002 tot en met 2004. Hij is onder de indruk van de ploeg van Bert van Marwijk.

"Qua resultaten is dit Oranje zéker het beste aller tijden", liet Advocaat weten in een vraaggesprek met het AD. "Ik vind het heel knap wat Bert van Marwijk doet. Tegen wie ze ook spelen, ze winnen. En wie er speelt, maakt ook niet uit. De kwaliteit van Oranje ligt op het middenveld en in de voorhoede", weet de ervaren Hagenaar. "De verdedigers kennen hun kwaliteiten. Dat doen ze fantastisch. Geloof mij. Joris Mathijsen is echt een nuttige speler hoor."

Ook blikt Advocaat vooruit op het Europees Kampioenschap. Hij weet wie de favorieten zijn, maar hoopt op een stunt van zijn ploeg. "Duitsland, Nederland en Spanje zijn de topfavorieten op het EK 201. Guus Hiddink is er met Rusland in 2008 in geslaagd de halve finale te bereiken. Waarom zou ons dat nu niet weer lukken?"
Categorie:
Tag(s):