maandag, 7. maart 2011 - 21:10

Dick de Boer aan de slag als districtschef Zuidwest Drenthe

Regio

Commissaris Dick de Boer (51 jaar) gaat de functie van districtschef Zuidwest Drenthe vervullen, de Boer volgt Gerda Dijksman op, die vorige maand uit haar functie werd gezet naar aanleiding van het versturen van enkele spraakmakende tweets.

In afwachting van de ontwikkelingen tot een nationale politie, wordt Dick vanuit het korps Fryslân gedetacheerd in Drenthe. Dick zal de komende periode zijn huidige werkzaamheden afronden en overdragen en zal zo spoedig mogelijk aan zijn nieuwe functie in Zuidwest Drenthe beginnen.

Dick de Boer is sinds 1983 in dienst van de Friese politie en is werkzaam als directeur en daardoor lid van de korpsdirectie van politie Fryslân. In deze functie is hij verantwoordelijk voor vier basispolitiezorgteams, een rechercheteam en een aantal executief ondersteunende afdelingen. Daarnaast is hij als proceseigenaar verantwoordelijk voor de intakefunctie en de noodhulp/ incidentbehandeling bij het Friese korps. Voor deze functie vervulde hij in Fryslân tal van uitvoerende functies binnen de basispolitiezorg en de recherche en leidinggevende functies op districts- en korpsniveau.
Provincie:
Tag(s):