zondag, 4. september 2011 - 11:36

Diefstal van bootje eindigt in reddingsactie KNRM

Dordrecht

De KNRM werd zondagmorgen rond 07.00 uur gealarmeerd voor de vermissing van twee jongens in een roeiboot op het Hollands Diep. De reddingboten Valentijn en de KBW 1910 van station Dordrecht voeren binnen 5 minuten na alarmering uit.

Na twee uur zoeken werd het tweetal aangetroffen. Het bleek te gaan om 2 pubers die hun zinnen hadden gezet op een roeiboot die ter hoogte van de Moerdijkbruggen aan een schip van een aannemer lag afgemeerd.

Eenmaal in het bootje ontdekten de knapen dat er geen buitenboord motor op zat en besloten zij al roeiend hun weg te vervolgen richting Kop van het Land. Door de onbekendheid met de lokale wateren raakte het tweetal al snel de weg kwijt. De bemanning van de KBW 1910 trof het tweetal vermoeid, verkleumd en timide maar gezond aan. Voordat een sleepverbinding kon worden gelegd moesten twee bemanningsleden nog 500 meter door de ondieptes waden.

"Dat het een stommiteit van een tweetal pubers was is duidelijk, toch ontneemt hen dat niet het recht om gered te worden" aldus schipper Schouwenaar.
Provincie:
Tag(s):