woensdag, 7. september 2011 - 20:28

Dierenpark Emmen blij met voorstel van Emmer college

Emmen

Groen licht voor de realisatie van het nieuwe dierenpark en het theater, dit heeft het college van Emmen woensdag bekend gemaakt. Frankwin van Beers, directeur van Dierenpark Emmen, geeft aan zeer verheugd te zijn met het collegevoorstel en kijkt vol vertrouwen naar de toekomst.

Dierenpark Emmen heeft in het verleden een grote rol gespeeld als uniek en innovatief park en die tijden zullen met dit grote project in de nabije toekomst opnieuw aanbreken. Het nieuwe park zal een uiterst aansprekend en inspirerend belevenspark zijn, dat weer tot ver over de landsgrenzen bekendheid geniet.

Het concept voor het nieuwe park gaat uit van vijf belevingswerelden. Elke belevingswereld staat op zichzelf, heeft een eigen thematiek, een eigen sfeer en uitstraling. In de belevingswerelden spelen klimaat, natuur en cultuur een rol, waarbij in de ene de natuur overheerst en in de andere de cultuur. Iedere belevingswereld ademt het karakter van een verrassende ontdekkingsreis.

Met het oog op de bouw van het nieuwe park is de partnerselectie, waarbij een definitieve keus gemaakt zal worden voor een aannemer, in een vergevorderd stadium. De besprekingen voor externe financiering verlopen zeer constructief en liggen prima op schema. Het park ziet dan ook geen belemmeringen en ziet het raadsbesluit vol vertrouwen tegemoet.
Provincie:
Tag(s):