woensdag, 16. november 2011 - 17:42

Dierenpolitie brengt gestolen puppy terug bij eigenaar

Goor

Ondanks het feit dat de officiële aftrap van de Dierenpolitie, met bijbehorend telefoonnummer 144, plaatsvond op dinsdag 15 november, kwam de Dierenpolitie van Politie Twente maandag 14 november al in actie.

Zondagmorgen 13 november kwam een echtpaar bij het politiebureau. Zij hadden een puppy bij zich en lieten het beestje even buiten wachten door hem vast te maken aan een paaltje.

Toen het echtpaar drie kwartier later buiten kwam, kwamen zij tot de vervelende ontdekking dat hun 6-weken oude puppy gestolen was. Het echtpaar deed direct aangifte van diefstal.

De Dierenpolitie van Politie Twente stelde een onderzoek in en kreeg een tip van een getuige die iemand met het jonge hondje had gezien. Maandag 14 november werd het hondje aangetroffen in een woning aan de Grotestraat in Goor.

De 39-jarige bewoner is als verdachte gehoord. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. De puppy is teruggebracht naar de rechtmatige eigenaar.

144, een nieuw meldnummer voor dieren in nood
144 is een nieuw landelijk meldnummer dat u vanaf 15 november 2011 kunt bellen als u een dier in nood ziet. Het nummer 144 is zeven dagen per week en 24 uur per dag te bereiken tegen lokaal tarief.

Uw telefoontje wordt beantwoord door iemand van de politie. Aan de hand van uw beschrijving wordt vervolgens bepaald hoe en door wie het dier het beste geholpen kan worden; de dierenpolitie, een dierenambulance of bijvoorbeeld de Dierenbescherming.
Provincie:
Tag(s):