maandag, 21. februari 2011 - 20:59

Diersporentocht bij het Boomkroonpad

Drouwen

Het valt in Nederland niet altijd mee om dieren in het wild te observeren. Veel soorten zijn schuw en vaak alleen ’s nachts actief. Maar als je goed kijkt, dan ontdek je buiten heel veel sporen van dieren. Staatsbosbeheer organiseert bij het Boomkroonpad daarom een speciale diersporenexcursie.

Als het over diersporen gaat, wordt in eerste instantie meestal gedacht aan de loopsporen of prenten. Maar er is veel meer. Reeën vegen met hun gewei langs bomen waardoor karakteristieke bomen ontstaan. Dassen bouwen andere burchten dan vossen en de uitwerpselen van een vos zijn heel goed te onderscheiden van bijvoorbeeld een hond. En we gaan er vaak vanuit dat bultjes grond in een weiland van een mol zijn, maar ook de woelrat maakt een soort ‘molshopen’. Over deze en veel andere onderwerpen krijgt u tijdens de diersporentocht veel informatie.

Op woensdag 2 maart 2011 wordt een diersporenexcursie gehouden in de omgeving van het Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN Drouwen. De tocht is voor jong en oud, iedereen is welkom!

Tijdens de excursie neemt de boswachter u mee op pad en wijst u op allerlei kenmerken van dieren. Zo komt u op de plekken waar de meeste kans is om diersporen te zien.
Provincie:
Tag(s):