vrijdag, 10. juni 2011 - 14:31

Dieven aangehouden met hulp van brandweer, helikopter en honden

Nieuwegein

De politie heeft donderdagmiddag na een lange zoektocht, waarbij ook de brandweer, honden en een politiehelikopter hebben geholpen, twee mannen en een vrouw aangehouden naar aanleiding van diefstal bij een bedrijf aan de Laagraven. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

Sigaretten
Bij een groothandel aan de Laagraven werden donderdagmiddag rond 13.50 uur drie verdachten betrapt bij het stelen van sigaretten. Het gaat om een 21-jarige man uit Vianen, een 21-jarige vrouw uit Utrecht en een 18-jarige man uit Utrecht.

Twee van hen konden nog in de groothandel worden aangehouden. De 18-jarige vluchtte de groothandel uit. Een beveiliger achtervolgde hem. Buiten wist de beveiliger de man vast te pakken. De verdachte deelde echter een kopstoot uit. Daardoor moest de beveiliger hem loslaten. De man rende verder en verstopte zich in de bosjes.

Massale zoekactie
Met hulp van surveillancehonden en een helikopter zocht de politie de omgeving af. Korte tijd later kwam ook de brandweer helpen. Brandweerlieden zochten met een boot vanaf het water de walkant af.

Omstreeks 16.00 uur werd de verdachte ontdekt. Hij had zich al die tijd schuilgehouden in het water. Agenten hielden hem aan. De verdachte had de buitgemaakte sigaretten op zijn vlucht weggegooid. De agenten hebben de sigaretten teruggevonden.

De drie verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau. Daar hebben de agenten hen ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):