donderdag, 13. januari 2011 - 20:44

Dieven stelen vijf VW-busjes in één nacht

Purmerend

In de nacht van woensdag op donderdag, 13 januari, zijn er in de Weidevenne in Purmerend vijf Volkswagen Transportbusjes gestolen.

De dieven sloegen toe in de Nijlstraat, Bossa Novastraat, Ismailiastraat, Incastraat en de Amazonelaan. De politie doet onderzoek naar de diefstallen en is extra waakzaam maar verzoekt bezitters van Volkswagen Transporters ook om extra alert te zijn.

Opvallend is dat het autoalarm bij de gestolen bedrijfsbusjes niet is afgegaan. Het vermoeden bestaat dat de dieven met behulp van bepaalde software de codes van de elektrische deurvergrendeling kopiëren waardoor het fabrieksalarmsysteem ook uitgeschakeld wordt.

Om dit te kunnen doen hebben ze het chassisnummer van de auto nodig. Een tip voor eigenaren van Volkswagen Transporters is om het chassisnummer af te dekken. Deze code is gegraveerd in het dashboard aan de kant van de bestuurder. Ook het plaatsen van een goedgekeurd extern alarmsysteem of een startonderbreker kan voorkomen dat dieven er met uw auto vandoor gaan. Uiteraard is het plaatsen van uw auto in een garage de veiligste optie. Maar ook een stuurslot is een extra beveiliging tegen diefstal.

Als er toch wordt ingebroken, doe dan altijd aangifte bij de politie. Ziet u iets verdachts in de omgeving, betrapt u iemand op heterdaad, of gedraagt iemand zich verdacht rond geparkeerde auto's? Belt u dan met het alarmnummer 112.
Provincie:
Tag(s):