vrijdag, 24. juni 2011 - 21:19

Dinsdagmarkt Goes genomineerd voor ‘Beste markt van Nederland’

Goes

De dinsdagmarkt van de gemeente Goes is als enige Zeeuwse markt genomineerd voor de titel ‘Beste markt van Nederland’.

Samen met acht andere markten door heel Nederland is de dinsdagmarkt genomineerd dankzij haar goede score op de onderwerpen basisinfrastructuur van de markt, inrichting, wisselwerking met de omgeving, afstemming op de consument, organisatie en communicatie.

De verkiezing ‘Beste markt van Nederland’ wordt jaarlijks georganiseerd door het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD). Het belangrijkste doel van deze verkiezing is de verdere professionalisering van de warenmarkt, zodat consumenten ook in de toekomst naar de markten blijven komen.

In totaal zijn er negen markten genomineerd: Emmen, Bilthoven, Dordrecht, Etten-Leur, Goes, Maastricht, Olst, Panningen en Zevenaar. Deze markten zijn opgedeeld in drie categorieën, te weten kleine markten, middelgrote markten en grote markten. Samen met de markten van Etten-Leur en Zevenaar is Goes genomineerd in de categorie middelgrote markten.

De genomineerde markten werden beoordeeld op locatie. Op 24 mei was de jury aanwezig op de markt in Goes. Op 27 juni as. maakt de jury bekend welke drie markten doorgaan naar de finale. Uit elke categorie wordt één markt geselecteerd, zodat uiteindelijk een keuze gemaakt wordt tussen een kleine, een middelgrote en een grote markt als ‘Beste markt van Nederland’. Mocht de dinsdagmarkt van Goes doordringen tot de finale, dan krijgt Goes in ieder geval een feest op de markt aangeboden.

De markt krijgt dan nogmaals bezoek van de jury, waarbij enquêtes afgenomen worden onder kooplieden en bezoekers van de markt. Deze worden meegewogen in het eindoordeel. Wordt de dinsdagmarkt van Goes vervolgens verkozen tot de beste markt van Nederland, dan krijgt de Goese markt naast de titel ook een promotiebudget ter waarde van € 5.000,-.
Provincie:
Tag(s):